četvrtak, 15. svibnja 2014.

Tajni život Nikole Tesle - 2

1949. godine na mjesto pada Tunguskog meteorita pod oblikom geološkog društva odlazi vrh tajne vojne ekspedicije organizirana na osobnu inicijativu Lavrentija Berija. Ni o kakvoj hipotezi pada meteorita se ne govori. Na tajnom sastanku članova ekspedicije Berija je rekao:

"Mi nećemo tražiti taj meteorit. Vaš zadatak je da ocijenite parametre eksplozije i drugu fiziku. Nas zanimaju samo prikladna pitanja ovog događaja."

Rezultati ekspedicije i zaključci nikad nisu publicirani. Svi zapisi su bezsljedno nestali u arhivi NKVD.
No očigledno je da slanjem vojnih stručnjaka u Tunguziju, Berija je znao da katastrofu nije izazvao meteorit.
Tko je mogao biti izvor takve informacije ?


Ne tako davno postala je poznata senzacionalna činjenica, za koju bi svojevremeno, specijalne službe SAD-a dale puno toga.
Ispostavilo se da je 1939. godine čuveni fizičar J. Robert Oppenheimer tajno posjetio SSSR te se zadržao, budući tvorac američke atomske bombe, ne bilo gdje, nego u vikendici komesara za unutarnje poslove Lavrentija Berije.

Kao što je rekao sin Berije, Oppenheimer je živio s njima 2 tjedna.
Činjenica je i da je u kasnim 30-tim Oppenheimer radio na savršeno tajnom projektu, čiji je cilj bio izraditi novi brod američke ratne mornarice, potpuno nevidljiv za neprijateljske radare.
Na istom projektu je radio i Nikola Tesla.
Pomoću njegovog generatora trebali su se oko broda stvoriti elektromagnetni mjehuri, koji bi odvodili zrake radara.

I Tesla i Oppenheimer su simpatizirali Sovjetskome savezu. O svojim eksperimentima 1908. godine Tesla je s lakoćom mogao reći Oppenheimeru, A on to podijeliti s Berijom.
Prijenos energije na daljinu nije mogao ostaviti Beriju ravnodušnim, jer to je idealno oružije za masovno uništenje.
Za predsjednika Specijalnog komiteta za nuklearno naoružanje potpuno novi odjek je imala Teslina izjava iz te Tunguske godine.

"Već danas se mogu izgraditi bežične el. instalacije pod čijim radom bilo koji dio svijeta može biti pretvoren u prostor neodgovarajući za život."
Nikola Tesla 1908.

Moguće je da je takav slijed događaja i doveo do tajne ekspedicije 1949. godine...

Nastavit će se...

Nema komentara:

Objavi komentar